Eesti lipu päev saab ilusa alguse Viljandi raekoja roosiaias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Sakala malev, Viljandi maavalitsus ja Viljandi linnavalitsus kutsuvad homme kõiki maakonnakeskuse inimesi ühiselt tähistama Eesti lipu päeva tseremooniaga raekoja roosiaias.

Hommikul kell 8 kõlab linnavalitsuse juures sinimustvalge lipu auks Eesti Vabariigi hümn. Lipuvalves seisavad noored kotkad ja kodutütred. Kõne peavad maavanem Erich Palm ja linnapea Ando Kiviberg. Tseremoonia järel viivad noored kotkad ja kodutütred juhendaja saatel lillekimbu esimese sinimustvalge lipu õmbleja Emilie Rosalie Beermanni hauale Viljandi Vanal kalmistul.

Üliõpilaste seltsi lipuks õmmeldud siidise trikoloori õnnistas 4. juunil 131 aastat tagasi Otepää kirikla saalis õpetaja Rudolf Kallas. Rahvuslikul ärkamisajal kinnistus sinimustvalge värvikombinatsioon eestlaste rahvusvärvideks ning riigi iseseisvudes kinnitati see riigilipuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles