Rasmus Mägi ootab laste kergejõustikujoonistusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kergejõustikuliit kuuluta välja kuni 14-aastaste laste kergejõustikuteemalise joonistusvõistluse.
Eesti kergejõustikuliit kuuluta välja kuni 14-aastaste laste kergejõustikuteemalise joonistusvõistluse. Foto: Marko Mumm / Eesti Kergejõustikuliit

Eesti kergejõustikuliit kuuluta välja kuni 14-aastaste laste kergejõustikuteemalise joonistusvõistluse, mille toredaimad pildid jõuavad juulis Tallinnas peetavate Euroopa U-23 vanuseklassi kergejõustiku meistrivõistluste ametlikele postkaartidele. Võidutööd valib välja žürii, kuhu kuulub teiste seas ka Eesti eelmise aaasta parim meessportlane Rasmus Mägi.

Euroopa U-23 meistrivõistluste peakorraldaja Erik Pallase ütles, et see ei ole tavaline joonistusvõistlus. «Me ei otsi mitte filigraanset kunstiannet, vaid südamlikke ja kaasahaaravaid joonistusi, milles oleks iseloomu ja mis annaksid edasi kergejõustiku võlu,» kõneles ta.

Peakorraldaja sõnul valmivad kõige vahvamatest joonistustest postkaardid, mida Euroopa meistrivõistlustele saabuvad tuhanded sportlased, treenerid ja fännid saavad saata oma peredele ja sõpradele üle maailma. «Suurema valiku joonistusi paneme kõigile spordihuvilistele võistluste ajaks vaatamiseks välja Kadrioru staadionile,» lisas Pallase.

Oodatud on joonistused järgmistel teemadel: jooksualad (jooks, tõkkejooks, takistusjooks) ja käimine; heitealad (odavise, kettaheide, vasaraheide, kuulitõuge, pallivise); hüppealad (kõrgushüpe, kolmikhüpe, kaugushüpe, teivashüpe); «Kergejõustik teeb meele rõõmsaks ja toob uusi sõpru!»; «Elan kaasa Eesti koondisele!».

Vahvad joonistused on oodatud 14. juuniks aadressil Corpore, Ants Lauteri tänav 5, Tallinn 10114. Iga laps võib esitada viis iseenda tehtud joonistust. Kasutada võib eri tehnikaid, kuid pilt võiks ära mahtuda A4- või A3-suuruses paberile. Iga joonistuse tagaküljele tuleks trükitähtedes kirjutada töö pealkiri, autori nimi, vanus, kool ja klass ning juhendaja või lapsevanema nimi, telefoninumber ja meiliaadress.

Viie parema töö autorid koos lapsevanemate ja juhendajaga saavad rahvusvaheliste tiitlivõistluste piletid. Nike ja Omniva panevad välja eriauhinnad.

Kümnendad Euroopa U-23 meistrivõistlused peetakse 9.–12. juulini Kadrioru staadionil. Üks Euroopa kergejõustikuaasta tippsündmusi toob Tallinna ligi tuhat kergejõustiklast. Sama vanuseklassi kergejõustiklased võitsid mullu Šveitsis Zürichis peetud Euroopa meistrivõistlustel koguni 21 ja tänavu märtsis Tšehhis Prahas asetleidnud Euroopa sisemeistrivõistlustel 18 medalit.

Joonistusvõistluse lisainfot saab kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles