Jaani kiriku kellamäng hakkab neljapäeval kõlama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui suurematele kellamängu kelladele on «omaniku» nimi ja pühendus valatud, siis väiksematele graveeritakse sponsori nimi peale Eestis.
Kui suurematele kellamängu kelladele on «omaniku» nimi ja pühendus valatud, siis väiksematele graveeritakse sponsori nimi peale Eestis. Foto: Clock-O-Matic

Neljapäeval kell 22.15 on Viljandi Jaani kiriku ees vast valminud kellamängu pühitsemine ja avakontsert.

Pühitsemistalituse viib läbi piiskop Tiit Salumäe ning teoks saab ka sponsorite ja annetajate tänamine.

Osaühingu Mäeväli Orelitöökoda juhataja Toomas Mäeväli koos abilistega on tornikellade ja kellamängu paigaldamise ja seadistamisega lõpule jõudnud. Tornikellad hakkavad alates hansapäevadest lööma täis-, veerand-, kolmveerand- ja pooltunde ning jumalateenistuste ja kiriklike talituste puhul. Kellamäng hakkab kõlama keskpäeval, lisaks laupäeviti kell 18 ja pühapäeviti kell 9.45.

Hansapäevade ajal on kellamängukontserdid 4. juunil kell 22.15 (kellamängu avamine), 5. juunil kell 12, 14.45 ja 17.45, 6. juunil kell 12, 15 ja 17.45 ning 7. juunil kell 9, 12 ja 15.30.

Tornikellade ja kellamängu kogumaksumus koos ülespanekuga on 89 281 eurot. Praegu on sellest olemas 85 279 eurot ning puudu olev 4000 eurot on tarvis kokku saada 15. juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles