Raudteejaama aidahoone lööb teatrist pulbitsema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. mail askeldasid Abja EHH-Teater ja Paistu rahvanäiteseltskond raudteejaama kunagises kiviaidas, et teha sellest mugav esinemispaik.
16. mail askeldasid Abja EHH-Teater ja Paistu rahvanäiteseltskond raudteejaama kunagises kiviaidas, et teha sellest mugav esinemispaik. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kahe harrastusteatri pered asusid hiljaaegu korda looma Viljandi raudteejaama kunagises aidas, et teha sellest hubane etenduspaik.

Abja EHH-Teatrit ja Paistu rahvanäiteseltskonda ühendava lavastaja Andres Linnupuu sõnul valisid nad niisuguse vana kiviaida välja seetõttu, et mõlemad plaanis olevad lavastused sobivad sealsesse keskkonda suurepäraselt. «Kindlasti annab vana kaubaait lavastustele uue hingamise ja publikule ainukordse võimaluse nautida kaduvat teatrikunsti ses väärikas hoones,» leidis ta.

Linnupuu rääkis, et nende kõige suuremaks toetajaks saigi neile aita pakkunud Edelaraudtee Halduse aktsiaselts, kellele nende idee meeldis. Edaspidi loodetakse ajaloolisele hoonele rentnik leida. «Seniks leiab kaubaait kasutamist teatrikunsti vallas, kuid külla on oodatud ka teised kunstivaldkonnad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles