Linnalapsed käisid Texasest kopeeritud lauda elu uudistamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laudalehka peljates meisterdas mõni laps endale käepärastest vahenditest respiraatori. Kui aga selgus, et hais ei ole sugugi hingemattev, said kilesussid jalgade otsa.
Laudalehka peljates meisterdas mõni laps endale käepärastest vahenditest respiraatori. Kui aga selgus, et hais ei ole sugugi hingemattev, said kilesussid jalgade otsa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kes oleks võinud arvata, et üks lüpsikarussellil tiirlev mustvalge Hol­steini tõugu lehm võib kaaluda ligi tonni! Õigupoolest jääb tema kaal Koksvere Siimani farmi juhataja Meelis Venno sõnul küll 800 kilo juurde, kuid juba see tundus enamikule laudaelu uudistanud lastele uskumatu. 

Need olid Viljandi Paalalinna kooli viiendikud, kes käisid möödunud nädalal Kõo vallas osaühingu Mangeni PM Siimani farmis vaatamas, kust see piim siis ikkagi tuleb. 

See oli aga vaid üks rühm, kes säärasel moel farmielu uuris. Niisuguse retke võtsid ette sajad Eesti linnakoolide lapsed. Eestvedaja oli põllumajandus-kaubanduskoda koos Eesti piimatootjaid koondava tulundusühistuga EPIKO.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles