Viljandi kultuuriakadeemia juhiks pürgivad eestlane ja hispaanlane

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia.
Viljandi kultuuriakadeemia. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kultuuriakadeemia uueks direktoriks pürib Anzori Barkalaja asemele kaks kandidaati: Garri Raagmaa ja Inaki Sandoval Campillo. 

Uue direktori valib 22. juunil viieks aastaks valimiskogu, mis koosneb kultuuriakadeemia nõukogu ja nõunike kogu liikmetest. Enne seda peavad kandidaadid 8. juunil algusega kell 12 maha kahetunnise debati. 

Garri Raagmaa on lõpetanud Tartu ülikooli geograafia instituudis majandusgeograafia magistriõpingud ja 2000. aastal kaitses ta doktorikraadi inimgeograafias. 

Varem on Garri Raagmaa töötanud näiteks Tapa linnapeana, juhtinud kaks perioodi ehk kaheksa aastat Pärnu kolledžit ning 2010. aastal pühendus ta tööle Tartu ülikooli geograafia osakonnas, kus peab praegu regionaalplaneerimise dotsendi ametit.

Inaki Sandoval Campillo on hispaanlane, kel on ette näidata klassikalise klaveri ja dzässmuusika õpingud Barcelonas ja USA-s Bostonis. 2002. aastal kaitses ta muusikaalast magistrikraadi Las Vegase Nevada ülikoolis ning 2013. aastal omandas Barcelona autonoomses ülikoolis doktorikraadi kunstiajaloos ja muusikateadustes. 

Inaki Sandoval Campillo on kogemustega juht kunstide valdkonnas, pedagoog, pianist ja helilooja, kes praegu töötab Barcelona Liceu konservatooriumis magistriõppe dekaanina ja dzässmuusika osakonna direktorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles