Viljandi pubi ja ööklubi ootab kopsakas trahv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pubis Suur Vend (pildil) ja ööklubis Qclub leidsid inspektorid samu rikkumisi, mis eelmise kontrolli ajal.
Pubis Suur Vend (pildil) ja ööklubis Qclub leidsid inspektorid samu rikkumisi, mis eelmise kontrolli ajal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reede hilisõhtul käisid päästeameti inspektorid kontrollimas, kuidas täidetakse Valga, Otepää ja Viljandi meelelahutusasutustes ja toitlustusettevõtetes tuleohutusnõudeid. Nad leidsid Viljandis ühes ööklubis ja ühes pubis samu rikkumisi, mis eelmisegi reidi ajal. See toob rikkujaile kaasa suuremat sorti trahvi.

Päästeameti järelevalveinspektorid kontrollisid Valgas, Otepääl ja Viljandis kokku 14 klubi, pubi ja baari. Tuleohutusnõuded olid täidetud Otepää ööklubides, Valga baaris Conspirator ja Viljandi pärimusmuusika aidas. Ülejäänud kohtades avastati nende nõuete rikkumisi.

Neljas asutuses olid evakuatsiooniteed takistatud, mis tähendab, et õnnetuse korral oleks inimeste väljapääs hoonest raskendatud. Enamik rikkumisi oli seotud tulekustutitega: kas nende kontrollitähtaeg oli ületatud või ei pääsenud neile korralikult ligi.

Kahes Viljandi meelelahutuskohas, pubis Suur Vend ja ööklubis Qclub, leiti samu rikkumisi, mis eelmise reidi ajal. Suures Vennas oli üks evakuatsioonipääs tõkestatud toolidega ning köögiruumides olid tuletõkkeuksed puuklotside abil avatud. Lahtistest tuletõkkeustest pole aga tulekahju korral kasu, sest need ei peata tule levikut. Klubis Qclub olid ka sel korral evakuatsioonipääsu lähedale paigutatud õllekastid.

«Täita tuleohutusnõudeid, mille hulka kuulub ka evakuatsiooniteedele vaba läbipääs, on ettevõtte kohustus. Neid nõudeid tuleb täita kogu aeg, mitte oodata inspektorite sekkumist ja sellega kaasnevaid menetlustoiminguid,» ütles Lõuna päästekeskuse juhi asetäitja järelevalve alal Viljar Schmidt.

Kergemate rikkumiste puhul tegid inspektorid hoiatuse, aga raskemate puhul alustasid väärteomenetlust, mis võib lõppeda rahatrahviga. Füüsilisele isikule ulatub trahv 1200 euroni ja juriidilisele 3200 euroni.

Päästeameti järelevalveinspektorid jätkavad meelelahutusasutustesse reidide korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles