Jaak Allik: sotsid ja IRL peaksid seljad kokku panema

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide ridades äsja volikoguga ühinenud Jaak Allik
Sotsiaaldemokraatide ridades äsja volikoguga ühinenud Jaak Allik Foto: Elmo Riig

Eile sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatusse valitud Jaak Allik leiab, et uue esimehe Jevgeni Ossinovski plaan koalitsioonileping uuesti lahti võtta on vajalik nii riiki ähvardava seisaku vältimiseks kui ka sotsiaaldemokraatliku maailmavaate huvides. Oma eelistuste läbisurumiseks soovitab ta teha koostööd IRL-iga.

«Praeguse koalitsioonilepingu tegemisel ei pannud sotsid ja IRL selgasid kokku ja lasid reformierakonnal dikteerida oma tingimused. Koos oleksid aga hääled võrdsed – reformierakonnal 30 kohta ning Isamaal ja sotsiaaldemokraatidel kokku 29,» rääkis Allik. «Tuleb otsida IRL-i ja sotside ühisosa.»

Seetõttu sõltub Alliku hinnangul palju sellest, mis juhtub Isamaa ja Res Publica Liidu üldkoosolekul ning milline suund võetakse.

«Kas me oleme koos koalitsioonis või koos opositsioonis, sest kui Reformierakond teeb võimuliidu Keskerakonnaga, ei ole tal meid kumbagi enam vaja,» arutles Allik.

Allik meenutas, et kehtiva koalitsioonilepingu tegemisel rääkisid kaks kaotajat läbi võitjaga. Peagi seisavad aga nii sotside kui IRL-i ees uued juhid, kellel pole kaotaja taaka, samas on reformierakonna toetus kõvasti kukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles