Hansaleht: Peaesinejaks saab ikkagi rahvas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma 37 tegevusaasta jooksul on Pihkva ansambel Skaz andnud üle 3000 kontserdi. Tema repertuaari kuuluvad vene rahvalaulud, Pihkva pärimuslood, klassikaline muusika ja popmuusika.
Oma 37 tegevusaasta jooksul on Pihkva ansambel Skaz andnud üle 3000 kontserdi. Tema repertuaari kuuluvad vene rahvalaulud, Pihkva pärimuslood, klassikaline muusika ja popmuusika. Foto: Erakogu

Hansapäevad toovad endaga neli suurt lava ja kuus linnalava ning ametlikus kavas 68 esinejat, nendest enam kui poolsada väljastpoolt Viljandit. Kui kõik programmis olevad kontserdid ja etendused kokku liita, tuleb neid julgelt üle paarisaja. Ja kõik need on publikule tasuta.

Toitude ja jookidega on hansapäevadel selge sott, load veterinaar- ja toiduametilt on olemas. Seda, mis kultuuriprogrammis juhtuma hakkab, näeb õieti alles kohapeal. Meeldivaid üllatusi jagub kindlasti ka korraldajatele endile.

«Viljandi hansapäevade peaesinejaks saab ikkagi rahvas,» ütleb peakorraldaja Jaanus Kukk. «Meie omalt poolt oleme peole kutsunud esinejad, toidupakkujad ja kaupmehed ehk teinud kõik, et külalisel hansapäevadel mugav oleks. Aga peo teevad ikkagi inimesed ise.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles