Klassikuga seoste loomise lõputud võimalused

, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Vesalahti ja tema maal Mark Rothkost. Vasakul seisab soome kunstnik Mia Waire, kes esineb näitusel installatsiooniga.
Mika Vesalahti ja tema maal Mark Rothkost. Vasakul seisab soome kunstnik Mia Waire, kes esineb näitusel installatsiooniga. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi raamatukogu kolmanda korruse galeriis avati suurejooneline rahvusvaheline näitus «Tõlgendades Rothkot», mis juhatab ühtlasi sisse hansapäevade kunstiprogrammi. 

 

Viljandis ei juhtu just sageli, et näituse avamise päeval on suhtluskeelena lisaks eesti keelele kasutusel nii palju võõrkeeli. Alates 2010. aastast Viljandis Soome kunsti tutvustanud rühmitus Arteground otsustas seekord oma haaret laiendada, kaasates kunstnikke Rootsist, Lätist ja Eestist. Näituse teema on ühe XX sajandi keskpaiga tuntuma abstraktsionistliku kunstniku Mark Rothko loomingu võimalikud või võimatud interpreteeringud siinses regioonis. 

Kohe tekib küsimus: mis ühist asja võivad ajada Põhjamaade ja Baltimaade kunstnikud ning rahvusvahelise kunsti suurkuju Mark Rothko?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles