Abja päästjad käisid piiri peal õppimas

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiriülesed õppused toimusid Piiri külas.
Piiriülesed õppused toimusid Piiri külas. Foto: Päästeteenistus

Kolmapäeval ja neljapäeval toimus Valgamaal Piiri külas Eesti-Läti piiriülene metsakustutusõppus, kus mängiti läbi maastikutulekahju raskesti ligipääsetavas piirkonnas.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo sõnul viidi esimesel päeval läbi staabiõppus, et kaardistada põlenguala ja planeerida vajaminevad ressursid. Teisel päeval veeti metsa alla laiali mitu kilomeetrit voolikuid ja imiteeriti kustutustöid. Eesti poolelt osalesid õppusel kaks meeskonda Valgast, üks meeskond Antslast ja Abja-Paluojast, Karula vabatahtlikud päästjad ja riigimetsa majandamise keskuse töötajad.

«Kõik sujus mõlemal päeval plaanipäraselt,» ütles õppuste üldjuht Urmas Saarepuu. Päästjate teatel kannatanut mänginu metsa ei jäänud ja vesi jõudis sinna, kuhu vaja. Läti tuletõrjujatel oli hea meel, et nad said välja tuua mõne aja eest soetatud ATV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles