Robinsonaadist hingepildini – vaata, milliseid kiiksuga turismiatraktsioone Viljandimaalt pakuti

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennuksemäe metsavendade punker
Ennuksemäe metsavendade punker Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti inimesed saatsid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) 233 kiiksuga elamuse ideed, millega meelitada Rootsi turiste Eestisse puhkama. Neist kaheksa olid seotud Viljandimaaga.

EAS-i turismiarenduskeskuse Skandinaavia kampaaniate projektijuht Katrina Sokk ütles, et esitatud ideed olid väga head ning suur osa neist viiakse ellu. Tema sõnul on paljud pakutud elamused seotud eestlaste loodusläheduse, iidsete kommete ja tavadega, nagu saunas ja rabas käimine. «Palju oli selliseid mõtteid, mis kutsuvad linnamürast eemale tagasi looduse juurde, kus saab lihtsalt olla ja nautida,» võttis Sokk kokku.

Saadetud mõtetest valib EAS-i turismiarenduskeskus välja ligi 100, mida sel suvel ja sügisel rootslasteni viia. Väljavalitud ideede autoritega võetakse ühendust. Igast maakonnast tehakse teoks vähemalt kolm ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles