Maxima küsib esmaspäeval kõikidelt alkoholi- ja tubakakaupade ostjatelt dokumenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima logo.
Maxima logo. Foto: Peeter Kümmel

Maxima Eesti kauplustes küsitakse lastekaitsepäeval, 1. juunil kõikidelt alkoholi- ja tubakakaupade ostjatelt dokumenti, et juhtida ostjate tähelepanu vajadusele kaitsta noori alkoholi ja tubaka eest.

Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe sõnul on nende kauplustest juba mitu aastat tava, et müüjad küsivad kõikidelt välimuse järgi alla 30-aastastelt inimestelt vanust tõendavat dokumenti.  «Lastekaitsepäeval, 1. juunil laiendame seda reeglit kõikidele ostjatele,» teatas Lehtmäe.

Tema selgitust mööda näitavad uuringud seda, et noorte seas alkoholi ja tubaka tarvitamise tõkestamiseks on koduse kasvatuse kõrval kõige efektiivsem väline meetod seda sorti kauba kättesaadavuse raskendamine. «Esmaspäevase aktsiooniga soovime juhtida sellele ostjate tähelepanu kõikides meie 74 kaupluses.»

Maxima Eesti kauplustes käib iga päev ligi 150 000 inimest, keskmiselt leidub alkohoolseid jooke ja tubakat ligi veerandis ostudest.

«Loodame väga, et ostjad hindavad meie algatust inimeste teadlikkuse parandamiseks ning suhtuvad vanust tõendava dokumendi küsimisse mõistvalt,» lisas Lehtmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles