Sakala viskas jõkke kolm pudelikirja

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjapudelid eile Pikasilla maanteesilla piirdel enne seda, kui need lendasid Väiksesse Emajõkke.
Kirjapudelid eile Pikasilla maanteesilla piirdel enne seda, kui need lendasid Väiksesse Emajõkke. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui tavaliselt hulbivad pudelikirjad maailmameredes, siis Sakala võttis nendega katse ette siseveekogul.

Ajalehe kolmeliikmeline toimkond sõitis eile Valgamaale, kus Pikasilla maanteesilla alt voolab Võrtsjärve poole Väike Emajõgi. Mõni minut enne keskpäeva lennutasime sellelt jõkke kolm väikest pudelit, kaks plastmassist ja üks klaasist.

Igas pudelis on kiri, milles selgitame katse olemust ning palume kirja leidjal sellest toimetusele kas telefonitsi või e-kirja teel teada anda. Tänutäheks pakume Sakala kruusi.

Et kiri paremini silma hakkaks, on see köidetud kena rohelise paelaga. Tugevalt kinni keeratud korke sai tihendatud küünlarasvaga.

Eile puhus silla juures parajalt tuntav tuul, mis lükkas vette vupsanud pudelid ülesvoolu Valga poole. Selles suunas pöörab jõe üks haru mõnesaja meetri pärast väikese Porijärve peale.

Mõni minut hiljem sõitis pudelitest mööda paat kahe täiskasvanu ja kahe lapsega, aga keegi pudeleid ei märganud või ei osanud neis kirju näha. Muidu võinuks katse ootamatult kiire lõpu leida.

Varem või hiljem tuul aga pöördub ja nõnda on võimalik, et Väiksesse Emajõkke triivima jäänud pudelid võtavad mõne aja pärast suuna Võrtsjärve, kuhu jõgi silla juurest paari kilomeetri pärast kaheharulisena suubub. Edasi viib veetee Suurde Emajõkke ja läbi Tartu Peipsi järve, mille idakaldal laiub Venemaa.

Ootame huviga, kas ja millal mõni pudelikiri lõpuks leitakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles