Kotkad peavad juubelit

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üsna tihti satuvad noorkotkad oma võimeid proovile panema metsade rüppe.
Üsna tihti satuvad noorkotkad oma võimeid proovile panema metsade rüppe. Foto: Meelis Eelmaa

Täna tähistab väärikat 85. aastapäeva vabatahtlik isamaaline organisatsioon Noored Kotkad. Sakala keskuses korraldataval pidulikul aktusel tänatakse aktiivseid liikmeid ja vande annab 20 uut liiget.

Kaitseliidu Sakala malevas noorkotkaste instruktorina töötava Henri Paavo tööks on kantseldada peaaegu 200 hingelist. «Praegu on 180 noorkotkast, 18 täiskasvanud rühmajuhti ning 10 toetajaliiget,» loetleb ta. Noorliikmeks saamiseks peab olema 7–18-aastane poiss ja tooma täidetud liitumisankeedi malevasse.

1930. aastal alguse saanud Kaitseliidu seaduse alusel tegutseva organisatsiooni missiooniks on üles kasvatada ettevõtlikud, terved, vaimselt tugevad ja oma kodumaad armastavad mehed. Selleks korraldatakse laagreid, matku ja üritusi. «Nii tekib side kodumaaga. Kui inimesel on positiivsed mälestused oma lapsepõlvest, tuleb ta palju parema meelega tagasi,» leiab Henri Paavo. «Olgu siis välismaalt Eestisse või suuremast linnast tagasi väiksemasse. Põhiline on, et meie noored oleksid ausad ja eeskujulikud kodanikud ning tahaksid panustada oma riigi ja kodukoha arengusse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles