Õppeaasta ja suvelaagrid said otsapidi kokku

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Kesklinna koolis algab suvevaheaeg 10. juunil.
Viljandi Kesklinna koolis algab suvevaheaeg 10. juunil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Kesklinna kooli vaheaegade muutmine on tekitanud suvelaagritega ebakõla: vähemalt kaks lastele mõeldud laagrit algab paar päeva enne, kui Kesklinna koolis õppeaasta läbi saab.

Nii Eesti jalgpalli liidu iga-aastane jalgpalli suvelaager kui ka Viljandi huvikooli avastuslaager kestavad 8.–12. juunini. Haridusministri kehtestatud vaheaegade plaani põhjal on selleks ajaks kõigil peale lõpuklasside õppeaasta juba läbi. Paalalinna ja Jakobsoni kool lähevadki suvevaheajale 4. juunil, nagu on ette nähtud. Samas on igal haridusasutusel õigus kehtestada teistsugune vaheaegade graafik. Kesklinna kool tegigi seda ja seal algab suvevaheaeg 10. juunil.

Kesklinna kooli direktori Aavo Soopa ütlemist mööda lubatakse tahtjatel siiski laagrisse minna.

«Me just arutasime seda õpetajatega ja leidsime, et koolil pole põhjust kätt ette panna,» lausus ta eile. Soopa kinnitas, et mõned lapsevanemad on selle küsimusega kooli poole pöördunud.

Aavo Soopa jutu järgi ei ole õppeaasta viimastel päevadel niikuinii pingsat õppetegevust. «Pigem korratakse õpitut,» märkis ta. Küsimusele, kas see tähendab, et viimased koolipäevad on sisuliselt formaalsus, vastas koolijuht tõdemusega, et hinded tuleb paratamatult juba enne välja panna ja nii on see igas koolis.

Jalgpallilaager on üle-eestiline ja kestab 8.–12. juunini mujalgi kui Viljandis, huvikool valis need kuupäevad aga õpetajate töögraafikust lähtudes.

Huvikooli direktor Anu Peiel toonitas, et ta ei näe päevade kattumises probleemi. Ta selgitas, et huvikooli teisest, 15.–19. juunini kestvast kunstilaagrist saavad kõik osa võtta, ning avaldas usku, et Kesklinna kooli õpilastel õnnestub tahtmise korral kas või mõnel päeval ka avastuslaagrist osa võtta.

«Ma tõesti ei näe siin mingit probleemi,» kordas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles