Suvevolle sari läheb teisipäeval veerema

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Juba eeloleval teisipäeval, 2. juunil algab Credit24 rahvaliiga suvevolle viies hooaeg. Tänavu koosneb sari seitsmest etapist, lisaks peetakse augusti algul Kuressaares suvevolle festival. Sarja peaauhind on reis sügisel toimuvale meeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile.

Projekti eestvedaja Mihkel Sagari sõnul on sari olnud varasematel aastatel väga populaarne ja  mullusega võrreldes on mängupaiku tänavu kahe võrra rohkem. «Tuleval teisipäeval kell 18 pannakse pall mängu 17 Eesti paigas,» kinnitas ta. Viljandis kohtuvad võrkapallihuvilised nagu ikka Viljandi järve liivaväljakutel.

Lisaks Viljandile on vanad mängupaigad Jõhvi, Kohila, Kuressaare, Kärdla, Otepää, Paide, Pirita, Põlva, Pärnu, Rakvere, Taebla, Tartu, Tõrva ja Võru. Uutena on sarjaga liitunud Kloogaranna ja Põltsamaa.

«Osalemiseks ei ole vaja kuuluda võistkonda, sest need selguvad igal turniiri eel mängupaigas. Esimesel etapil komplekteeritakse võistkonnad loosiga, järgmistel vastavalt iga mängija reitingule. Osalejate üldarvust olenevalt kuulub ühte võistkonda kas kolm või neli liiget,» selgitas Sagar. «Nii on igal teisipäeval võimalik mängida koos uute toredate võrkpallisõpradega. Oluline pole ka kogu aeg ühes kohas mängida, sest punktisüsteem on kõikjal suvevolle võistluspaikades sama.»

Etapid algavad igal teisipäeval kell 18 ja neid peetakes 21. juulini, vahele jääb vaid võidupüha, 23. juuni. Suvevollel on oodatud osalema kõik soovijad, kel on vanust vähemalt 14 aastat.

Võistlusi peetakse meeste ja naiste arvestuses eraldi, vaid juhul, kui nais- või meeskondi on mängupaigas vähem kui kolm, moodustatakse segavõistkonnad. Mängud peetakse rahvusvaheliste saalivõrkpalli reeglite järgi välitingimustes. Täpne turniirisüsteem ja ajakava selguvad enne võistluste algust. Auhindu saavad kõigi turniiride esikolmikud ja hooaja kokkuvõttes parima reitinguga mängijad. Peaauhind, reis kahele Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile, läheb loosi kõigi mängijate vahel, kes on osalenud vähemalt viiel etapil.

Suvevolle võistlustele saab end varem registreerida leheküljel volley.ee/suvevolle-registreerimine. Eelregistreerimine lõpeb päev enne iga võistlust. Etapil osalemise tasu on eelregistreerunutele 3 ja kohapeal 4 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles