Turuelu kogub tuure

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malle Tõnisson oli kolmapäeval Viljandi turul ainuke kodumaist värsket kartulit pakkuv müüja.
Malle Tõnisson oli kolmapäeval Viljandi turul ainuke kodumaist värsket kartulit pakkuv müüja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeva hommikul käis Viljandi turul tihe sagimine. Põhilised müügiartiklid olid kõikvõimalikud istikud eesotsas tomatitaimedega, aga üks müüja oli maiasmokkade rõõmuks ka esimesed värsked kartulid letile löönud.

Kui rääkida hindadest, tasub joonduda numbri üks järgi. Just selline oli rohelise kraami keskmine tükihind turul. Tomatitaimi jagus peaaegu iga kaupleja valikusse ning enamasti oligi istiku hind üks euro. Vaid paarilt kauplejalt oli võimalik nõutada selle taime eksemplare 60 sendiga, need olid aga silmanähtavalt pisemad ja lopsakuses tagasihoidlikumad.

Mitmel müügiletil laiutasid kabatšoki-, kurgi- ja kõrvitsataimed. Nendegi hinnaks oli enamasti euro tükk. Järjest populaarsemaks näivad muutuvat kõikvõimalikud paprikad. Võis valida roheliste, kollaste, punaste ja oranžide viljadega taimede istikuid. Selle väärt kraami eest küsisid kauplejad alates 80 sendist kuni poolteise euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles