Euroopa mängudel teeb kaasa kolm Viljandimaalt sirgunud sportlast

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Kaasik
Ragnar Kaasik Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee kinnitas tänasel koosolekul 59 sportlast, kes esindavad Eestit esimestel ajaloolistel Euroopa mängudel. Viljandimaalt pärit sportlastest osalevad juunis Bakuus peetavatel mängudel maadleja Ragnar Kaasik, judokas Künter Rothberg ja vibulaskja Laura Nurmsalu.

Eesti delegatsiooni juhi Martti Raju sõnul on 97-liikmeline Euroopa mängude delegatsioon suurim, mille EOK olümpiale või teistele võistlustele lähetanud on. Tema sõnul kuuluvad koondisesse nii olümpiamängudel kui maailmameistrivõistlustel karastunud sportlased, aga ka noored, kellel on võimalus tõestada end oma esimesel suurvõistlusel.

EOK president Neinar Seli tõi välja, et Euroopa mängud on paljudele koondislastele tähtsad ka järgmise aasta Rio olümpiamänge silmas pidades. «Ainult 3 x 3 korvpallimeeskonna, vehklejate ja sulgpallurite jaoks ei ole Euroopa mängud seotud olümpiakvalifikatsiooniga. Kõigil teistel on võimalik võistelda kas olümpiakoha, reitingupunktide või pääsu eest maailmameistrivõistlustele, kust omakorda on võimalik olümpiale kvalifitseeruda,» ütles Seli.

Esimesed ajaloolised mitut spordiala ühendavad üle-euroopalised mängud peetakse 12.–28. juunini Aserbaidžaanis Bakuus. Võisteldakse 20 spordialal, sealjuures nii olümpia- kui ka mitteolümpiaaladel ning ühel paraolümpiaalal. EOK täitevkomitee nimetas Eesti lipukandjaks Euroopa mängude avatseremoonial maadleja Heiki Nabi.

Eesti on esindatud 11 spordialal kavas olevast 20-st. Eesti delegatsiooni koosseisu arvati järgmised sportlased ja taustajõud.

• 3 x 3 korvpall: meeskond koosseisus Martin Dorbek, Renato Lindmets, Ardi Oja ja Siim Raudla, taustajõud Elo Heinaste ja Raido Ringmets.
• Jalgrattasport: BMX-is Ketlin Tekkel, maanteesõidus Martin Laas, Aksel Nõmmela, Risto Raid, Liisi Rist ja Mihkel Räim, maastikukrossis Martin Loo ja Maaris Meier, taustajõud Heiki Lomp, Martin Puusepp, Allan Rior ja Jaan Veeranna ning meeskonnajuht Toivo Suvi.
• Judo: Iljas Avir, Aleksandr Marmeljuk, Juhan Mettis, Grigori Minaškin, Künter Rothberg, Jevgeni Salejev ja Kristjan Tõniste, treenerid Aleksei Budõlin ja Aavo Põhjala.
• Laskesport: Meelis Kiisk, Peeter Olesk, Veera Rumjantseva ja Anžela Voronova, treenerid Ranno Krusta ja Aleksandr Makarov.
• Maadlus: Kreeka-Rooma maadluses Eerik Aps, Ardo Arusaar, Heiki Nabi ja Silver Tõgen, meeste vabamaadluses Aleksei Baskakov ja Ragnar Kaasik, naiste vabamaadluses Epp Mäe, taustajõud Rain Aleksandrov, Aleksei Hapov, Ivar Kotkas, Toomas Proovel ja Henn Põlluste ning meeskonnajuht Antti Lepik.

Laura Nurmsalu
Laura Nurmsalu Foto: Marko Saarm / Sakala

• Poks: Kaupo Arro, Andrei Hartšenko, Ainar Karlson ja Rain Karlson, treenerid Aleksandr Jegorov ja Ervin Kade.
• Rannavõrkpall: meeskond koosseisus Kristo Kollo ja Rivo Vesik, treener Kristjan Kais.
• Sulgpall: Kristin Kuuba, Raul Must, Helina Rüütel ja Kati Tolmoff, treenerid Toomas Mäekala, Mart Mäerand ja Mart Siliksaar.
• Triatlon: Aleksandr Latin ja Kaidi Kivioja, treener Margus Tamm.
• Ujumine: Maksim Akavantsev, Kertu Ly Alnek,  Andrei Gussev, Silver Hein, Werner-Erich Kulla, Margaret Markvardt, Karel Seli, Cevin Anders Siim, Daniel Zaitsev ja Nikita Tšernõšev, treenerid Mihhail Krupnin ja Oleg Labzin ning meeskonnajuht Riho Aljand.
• Vehklemine: Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu, Katrina Lehis ja Nikolai Novosjolov, taustajõud Enn Eichelmann, Kaido Kaabermaa, Samuil Kaminski, Viktor Kirpu ja Natalja Kotova.
• Vibusport: Jaanus Gross ja Laura Nurmsalu, treener Aune Varik.

Eesti delegatsiooni juht on Martti Raju, delegatsiooni juhi abi Merle Kaljurand, pressiatašee Aire Veskimäe, spordiarst Krista Veevo ja füsioterapeut Kristi Singi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles