Esialgu selgus, et ava on kirikukellale liiga väike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgu prooviti väiksem kell torni saada selleks ettenähtud ava kaudu, kuid see osutus liiga kitsaks ja tuli kasutada avaust, mille kaudu inimesed torni pääsevad. Üleval on näha 25 kellast koosnevat kellamängu, mis pandi üles läinud nädalal.
Esialgu prooviti väiksem kell torni saada selleks ettenähtud ava kaudu, kuid see osutus liiga kitsaks ja tuli kasutada avaust, mille kaudu inimesed torni pääsevad. Üleval on näha 25 kellast koosnevat kellamängu, mis pandi üles läinud nädalal. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Annab trossi järele!», «Tõsta!» – sääraste hüüete saatel alustasid esmaspäeva õhtupoolikul teed Viljandi Jaani kiriku torni kaks suurt kella, Franciscus ja Johannes.

Kiriku juurde oli kella 17-ks kogunenud paarkümmend inimest, kellest paljud on kogudusega seotud. Õpetaja Marko Tiitus pidas kiriku eeskojas jutluse ja luges meieisapalve.

«Kellad jäävad sajanditeks ja kellamäng rõõmsalt helisema ka siis, kui meie maine elu on lõppenud,» lausus õpetaja kohaletulnuile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles