Eesti Energia: huvi targa elektritarbimise vastu kasvab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Eneriga

Aprillis paljude teenindusbüroode sulgemisest teada andnud Eesti Energia kinnitust mööda näitab klientide tagasiside ja e-kanalite kasutamise statistika, et huvi elektritarbimise analüüsimise vastu kasvab. Igas kuus jälgib oma elektritarbimist Eesti Energia mobiiliäpi kaudu 12 000 klienti, Eesti Energia e-teeninduses käib oma elektritarbimise statistikaga tutvumas aga 25 000 klienti. Seda on 16 protsenti rohkem kui aasta tagasi.

Ettevõtte tootearendusjuhi Teet Keremi sõnul räägib elektritarbimise analüüsimise kasuks juba ainuüksi see asjaolu, et ka keskmises majapidamises, kus ei ole näiteks elektrikütet, võib targa tarbimise korral elektrikulusid vähendada 5–10 protsenti. Tema sõnul on mugavaimaks tarbimise jälgimise vahendiks Eesti Energia mobiiliäpp, mis on kogunud tänaseks üle 12 000 kasutaja. Rohkem funktsioone pakub aga e-teeninduse tarbimisgraafik, kus kliendil on võimalik oma elektritarbimist võrrelda aastate, kuude, öö ja päeva kaupa ning kuhu on võimalik märkida selliseid sündmusi nagu säästlikuma kodumasina ost või kodunt eemal oldud aeg, mil elektriseadmeid ei kasutatud.

Kerem toob Eesti Energia mobiiliäpist kõneldes välja, et peagi lisandub äppi täiendavaid võimalusi, mis teevad oma tarbimise ja kulude jälgimise senisest veelgi lihtsamaks. «Töötame näiteks hetkel selle kallal, et lisada äpile ka teavitusfunktsioon, mis annab kliendile märku, kui tema päevases tarbimises on olnud olulisi muutusi võrreldes varasemaga. Ühtlasi lisandub äpile arvete tasumise võimalus,» lisas Kerem. Kliendid, kel pole veel kaugloetavat elektriarvestit, saavad äpi kaudu näitu teatada, arvete seisu vaadata ning lepinguga ja kliendipakkumistega seotud infot uurida.

Eesti Energia kodulehel 17 000 kodukliendi antud tagasisidest selgub, et teadlik tarbimine on koduklientidele kasvava tähtsusega teema. Rohkem kui pooled klientidest kasutavad oma kodus iga päev energiasäästunippe.

Energia tasuta mobiiliäpi saavad elektritarbimise jälgimiseks laadida alla nii Androidi kui iPhone tarkvaraga nutiseadmete kasutajad. Eesti Energia e-teeninduses saavad kliendid oma tarbimisinfoga tutvuda aga siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles