Võhmas tuleb lillepäev

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhmas on tulemas lillelaat
Võhmas on tulemas lillelaat Foto: Egon Valdaru

Sel pühapäeval oodatakse Võhma kultuurikeskuse juurde kõiki lillehuvilisi, sest toimub traditsiooniline lillepäev. Võhma aiandusseltsi Kanarbik juhatuse liige Anu Nurmnsalu ütles, et kuultuurikeskusesse pannakse üles näitus «Konteineraed,» samuti näitus «Meie armsad asjad.» 

Anu Nurmsalu armsateks asjadeks on näiteks tema kodust pärinevad toredad raamatud ja vanaisa tool. Konteineraia näitusel võib näha kõike, mis teemat puudutavad.  «Konteineritesse ehk korvidesse, pottidesse ja istutusanumatesse saab istutada kõikvõimalikke taimi, alustades maasikatest ja lilledest, lõpetades maitsetaimedega.

"Fantaasia abil saab nendes lõputult põnevaid kombinatsioone luua, näiteks värviline lehtpeet on ilus ja kõlbab süüa, kui tema kõrvale istutada õitsev taim, võib tulemus olla kasulik ja võrratult kaunis,» sõnas Anu Nurmsalu. Iseäranis hästi mõjuvad sellised konteinerid rõdudel või terrassidel. Reelika Marrandi ja Katrin Uurmanni vedamisel toimub töötuba «Mold- ehk künaaiast ja konteineraiast.» Ühtlasi valmivad sealses töötoas lillekastid Võhma linna haljastamiseks.  

Toimub ka lillelaat, kuhu on lubanud müüjaid tulla Viljandimaalt ja mujalt Eestist, näiteks tuntud ja oma muheduse tõttu ostjate seas väga populaarne Juhan Juhani on müümas oma roosisitikuid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles