Viljandi järv täitub hansapäevadel veesõidukitega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Juuni esimesel nädalavahetusel toovad rahvusvahelised hansapäevad Viljandi järvele lisaks paarkümmend veesõidukit, mis pakuvad lõbusõite ja osalevad etenduses.

Suurematest alustest on oodata Võrtsjärve kalepurjekat ja viikingipaati Turm. Lisaks neile on sõiduvalmis juba mitmendat aastat järvel tegutsev Rannapiiga, mis hakkab korraldama liiklust linnapoolse kalda ja Altona järverestorani vahel. Reede, 5. juuni hilisõhtul võtavad veesõidukid osa Huntaugu orus antavast etendusest, mis toimub nii maal kui vees.

Hansapäevade ajal paadiliiklust korraldav Jaano Martin Ots ütles, et enamik paate mahutab 3–5 inimest, kuid on ka natuke suuremaid, nagu purjepaat Cumulus või vabatahtlike merepäästjate paadid.

«Kõik paadid, millel on järvel püsiv kaikoht, on samuti oodatud tegevustest osa võtma ja sõite pakkuma.»

Järvel lõbusõitude tegemine on jäetud paadiomanike endi korraldada ning ka sõidu eest tasumine lepitakse sõitja ja vedaja vahel iga kord eraldi kokku. «Iga paadimees määrab ise sõidu hinna ning lepib sõidu aja huvilistega kokku. Paadid paiknevad piki randa alates sõudebaasist kuni Banagalo rannakohvikuni. Rannas on ka info paadimeeste kontaktandmetega, juhuks kui keegi soovib tellida sõitu konkreetseks ajaks,» selgitas Ots.

Politsei on lubanud hansapäevade ajaks järvele tuua ühe veejärelevalvet tegeva politseipaadi, lisaks on kohal vetelpäästjad, turvafirma rannavalvepatrull ning Mulgi ja Muhu vabatahtlikud mere- ja järvepäästjad oma paatidega.

Jaano Martin Otsa sõnul kehtivad järvel kõik tavapärased veesõidukite kasutamise eeskirjad. Kõigil soovitatakse meeles pidada ka elementaarseid veel liikumise reegleid. See tähendab eelkõige, et kasutage ettenähtud ohutusvarustust ja päästeveste.

Hansapäevade ajal kehtib liikluspiirang järve kallastel, see tähendab, et vette saab lasta ainult korraldajatega kooskõlastatud veesõidukeid. Seda saab teha telefonil 524 1302 või paadimees.viljandi@gmail.com.

35. rahvusvahelised hansapäevad kestavad Viljandis 4.–7. juunini. Suursündmusel osalevad 72 euroopa hansalinna esindused, kes esitlevad ennast kesklinnas hansaturul, teoks saab üle 200 tasuta kontserdi, etenduse, vaatemängu ja muu sündmuse ning vanalinna tänavatel leiab aset ligi 300 osalejaga käsitöölaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles