Lossimägede allikas läks hea õnne märgi alla

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusmeister Janno Sild (paremal) asetas eile pärastlõunal allika dolomiidist rakkele tammise kaane, mida ehib hea õnne märgina sepistatud kaheksakand.
Ehitusmeister Janno Sild (paremal) asetas eile pärastlõunal allika dolomiidist rakkele tammise kaane, mida ehib hea õnne märgina sepistatud kaheksakand. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi lossimägedes, kuulsa liivapaljandi vahetus naabruses voolavat allikat, mis vulises aastakümneid roostes metalltünni seest, katab nüüdsest soliidne varikatus.

Allikamaja rajas kultuuriakadeemias rahvuslikku ehitust õppiv Janno Sild oma lõputööna. «Reedel on kaitsmine, eks siis hindajad ütle, kuidas ma toime tulin. Aga ise olen üsna rahul,» rääkis ta eile kohe pärast seda, kui oli koos kursusekaaslase Mairold Kihoga allika dolomiidist rakkele massiivse kaane peale tõstnud.

Paviljoni lehisest ja kuusest puitkonstruktsiooni hakkas Janno Sild kultuuriakadeemia Vilma õppehoone palgitoas meisterdama juba talvel. Viimased detailid said lihvi mõne nädala eest ning eileõhtuseks pidulikuks avamiseks olid kõik kindlalt kohale kinnitatud. Ainsana oli niiskele pinnasele ladumata sillutisering, mille tarvis on kavas kasutada hiljuti Lossi tänava parandamisest üle jäänud kive.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles