Viljandimaa sportlased aitasid Eestit võidule

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jander Heil püstitas Eesti juunioride kuulitõukes siserekordi, pilt on tehtud tänavu suvel.
Jander Heil püstitas Eesti juunioride kuulitõukes siserekordi, pilt on tehtud tänavu suvel. Foto: Tiit Aru

Pühapäeval Karksi-Nuias peetud Baltimaade heitealade maavõistlusel saavutas Eesti riikide arvestuses võidu. Eesti naiskond edestas nii Lätit kui Leedut ning meeskond oli Leedu järel teine.

Sakala kergejõustikuseltsi sportlastest võistlesid riigi eest vasaraheitja Kati Ojaloo ja kuulitõukaja Jander Heil ning mõlemal läks hästi. Halliste vallast pärit Kati Ojaloo tulemus oli 63.17 ja sellega oli ta naiste seas konkurentsitult päeva parim. Juuniorieas oma esimest hooaega alustanud Abja-Paluoja noormees Jander Heil sai kuuekilose kuuliga kirja 18.06. Sellega täitis ta ühtlasi juulis Rootsis peetavatest U-20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustest osavõtu normi.

Kui Jander Heil jäi oma uut isiklikku rekordit tähistava tulemusega rahule, siis Kati Ojaloo oma tulemusest kõneldes ülemäära õnnelik polnud, sest nädal varem oli ta pealinnas heitjate seeriavõistlustel lennutanud vasarat ligemale kaks ja pool meetrit kaugemale. «Karksi-Nuia staadioni vasararing ei ole heade tulemuste tegemiseks just parim paik: see on veidi liiga krobe,» nentis ta. «Tulemus oli korralik, aga mitte hea. Ja tuli raske võitlusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles