Huvikooli ümber madistasid lemmikloomad

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva pärastlõunal käis Kesklinna kooli võimla kõrval muruplatsil kõva sagimine. Lapsed olid lemmikloomapäevale kaasa võtnud koeri, kasse ja mitut liiki närilisi.

Karvaste neljajalgsete seas oli nii pajalapisuurusi kui noore vasika mõõdu välja andvaid koduvalvureid. Võinuks ju arvata, et kassid jahivad hiiri ning koerad kasse, kuid närilised olid kenasti puurides, kassid oma transpordikastides või nööri otsas ja koerad suisa nii sõnakuulelikud, et ei liigutanud omaniku loata kõrvugi. Ettevaatlikult ja ilusti luba küsides käisid lapsed üksteise loomi silitamas ja lähemalt uurimas.
Mitmel lemmikul oli vahva nimi. Näiteks platsi üht pisemat nähvitsat kutsuti Lõviks. Väikesel koeral peabki suur nimi olema, leiti üksmeelselt.
Mitme tiitli ja auhinnaga pärjatud neljajalgsed näitasid kilkavale lastesummale maiustuste ja mänguga selgeks õpitud trikke. Eesti kennelliidu koerte kohtunik ja treener Lea Mengel pani vigureid tegema kolmeaastase bokseri Flori. Luule Värk rääkis koerte hooldamisest ja temaga oli kaasas segavereline koer Tupsu, kes on võitnud mitu kauneima koera tiitlit. 
Need lapsed, kes looma kaasa võtta ei saanud, võisid tulla tema pildiga. See riputati koolis seinale.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles