Haigus, mis vaese mehe majja ei kipu

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahvusroaks muutunud grillitud rasvastest lihatoodetest tuleb podagrahaigel loobuda.
Eesti rahvusroaks muutunud grillitud rasvastest lihatoodetest tuleb podagrahaigel loobuda. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Seitsmekümnendates eluaastates proua rääkis, kuidas ta paarkümmend aastat tagasi tundis järsku sõrmes väga tugevat valu.

«Arvasin, et luu on katki. Läksin arsti juurde ja too veel naeris, et luu on terve, aga ju hakkab podagra tulema. Mina seda tõsiselt ei võtnud. Siis hakkas teine sõrm valutama. Mu ema ütles, et kidad on sees ja kui need katki lähevad, siis enam ei valuta. Ju nad on praeguseks katki, sest sõrmed ei valuta,» kõneles naine, kes ei soovi oma nime avaldada.

Tervis aga lonkas siit ja sealt ning lapsed lasid emal teha põhjaliku vereproovi. Selgus, et kusihape on tunduvalt üle normi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles