Viljandimaa keskmine palk jõudis esikolmikusse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sama tasemega kolleegid saavad sinust rohkem palka, võid olla alamakstud.
Kui sama tasemega kolleegid saavad sinust rohkem palka, võid olla alamakstud. Foto: Elmo Riig

Kui veel paar aastat tagasi olid Viljandimaa palgasaajad statistikaameti andmetel Eesti kõige vaesemad ehk siinne keskmine palk oli riigi väikseim, siis 2014. aasta esimeses kvartalis jõudis Viljandimaa maakondade seas lausa kolmandaks.

Viimase kolme aasta jooksul on just siin olnud kõige kiirem palgakasv, sest 2012. aastaga võrreldes on palk kasvanud lausa 31 protsenti. Üheski teises maakonnas pole nii suurt palgatõusu selle aja jooksul olnud ning Eesti keskmine palgakasv oli Viljandimaaga võrreldes lausa poole väiksem.

Kui 2012. aasta esimeses kvartalis teenis keskmine Harjumaa töötaja ühes kuus 959 eurot ja Eesti keskmine oli 847 eurot kuus, siis 2015. aasta avakvartalis oli Harjumaal keskmine palk 1130 eurot, Eesti keskmine 1010 ning Viljandimaa keskmine 886 eurot kuus. Need kõik on statistikaameti andmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles