Heimtali laadal pakuti naeratuse eest soodustust

Ketlin Beljaev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Heimtalis laata, kus küll vihmasadu muutis külastajate ridu hõredamaks ja sundis müüjaid kaubale kilet peale tõmbama, aga tujul ei lastud langeda. See võis ka rahakotile kasuks tulla, sest näiteks massaaži pakuti naeratavatele klientidele odavamalt.

Vihmasabinas parmupilli tinistav Marit Külv ütles, et Eesti massaaži tehakse läbi riiete – selle tarbeks oli ta suure puu alla aseme seadnud. Naise letil seisis kiri, et 20 minutit mudimist maksab viis eurot, aga sellele, kes naeratab, neli. «See on müüginipp, et mornide nägudega ringi käivaid inimesi naeratama panna,» rääkis Eesti pärimusmeditsiini õppiv neiu.

Oma kodus kaltsuvaipu kuduv Aleksandra Ojakäär nentis, et tal ei taha Heimtalis äri minna – paari tunni jooksul oli naine müünud vaid ühe vaiba. Parematel laadapäevadel on läinud kaubaks üle kahekümne kudumi. Seda näiteks Vastseliinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles