Suurel Viljandimaa söögi- ja joogipoolise degusteerimisel võtsid turvalised grillpadrunid mõõtu vorstinaha moodi maiusega

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi Oskar Lihatooted suvisest valikust hindasid degusteerijad Maarja Zelinski (vasakult), Ariaane Truu ja Kristiina Alliksaar üksmeelselt parimaks e-vabad grillpadrunid.
Aktsiaseltsi Oskar Lihatooted suvisest valikust hindasid degusteerijad Maarja Zelinski (vasakult), Ariaane Truu ja Kristiina Alliksaar üksmeelselt parimaks e-vabad grillpadrunid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sel kolmapäeval avanes Sakala toimetuse rõdul isuäratav vaatepilt: kolm viljandlannat degusteerisid Viljandimaal valmistatavaid toite ja jooke. Kui kõige rohkem silmailu pakkusid laual ehk porgandikrõpsud, siis maitsemeelt hellitasid enim vaarikad kohupiimas.  

Kodukandi kaupa olid maitsma tulnud Ugala teatri juht Kristiina Alliksaar, Fellini kohviku teenindus- ja programmijuht Maarja Zelinski ning Viljandi kutseõppekeskuse kokaeriala kutseõpetaja Ariaane Truu, kes on muu hulgas töötanud restoranis peakokana.

Väikse vimkana oli 27 Viljandimaal valmistatava toote hulka poetatud veel nelja sorti söögipoolist: Võrumaalt, Tallinnast ja Saksamaalt. Seda, millised neist polnud Viljandimaal tehtud, degusteerijad ei teadnud, vaid said arvata pärast maitsmist. Samuti ei näinud nad ühtegi tootjanime ega pakendit – kogu kraam oli serveeritud nummerdatud topsides ja taldrikutel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles