Vaba mõte: Duätt

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Eduard Salumäe
Karl-Eduard Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Mis see on, mis tekitab teis suutmatust kõiki lihaseid kontrollida, võtab teilt ära jõu, ajab peas kõik mõtted sassi – muudab teid mõneks ajaks teovõimetuks? Kas see võiks olla mingi kole haigus? Kas teistel inimestel niisuguste sümptomite esilekutsumise oskust võiks näiteks mõne riigi sõjavägi enda kasuks ära kasutada?

Tegelikult kirjeldasin ma naermisega kaasnevaid nähte. Kui inimene naerab südamest, siis ta rind vapub ja keha muutub nõrgaks. Kui hetk tagasi oli ta veel tulivihane ning soovis kellelegi teha uut ja vana, siis pärast naerma puhkemist on ta sama ohtlik ja sõjakas kui kotitäis kartuleid.

Maailmakuulus püstijalakoomik, India päritolu kanadalane Russell Peters teenis enne elukutseliseks humoristiks saamist leiba diskorina. Kanadas sündinuna ja üles kasvanuna räägib ta mõistagi soravat inglise keelt, kuid äärmiselt andeka improviseerijana oskab ta seda kõnelda näiteks tugeva india aktsendiga. Ühes intervjuus meenutas Peters, et kui ta nägi ööklubis kahte meest karvupidi kokku minemas, astus ta vahele ning käskis ülepingutatud aktsendiga neil rahuneda. Mehed, kes hetk tagasi tahtnuks teineteisel vere välja lüüa, hakkasid koos teistega lõkerdama. Tüli oli hetkega haihtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles