Pereõde saab retsepti väljakirjutamise õiguse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiretsept
Digiretsept Foto: Liis Treimann / Postimees

Pereõed saavad korduvretsepti väljakirjutamise õiguse ning neil tekib võimalus kirjutada välja näiteks diabeedi ja kõrgvererõhutõve ravimeid.

Tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev märkis, et valitsusele heakskiitmiseks saadetud seaduse eelnõu aitab lisaks ravijärjekordade lühendamisele kaasa perearstide töökoormuse vähendamisele.

Pereõe retsepti väljakirjutamise õiguse eelduseks on kliinilise farmakoloogia ehk ravimite ja nende toimet käsitleva koolituse läbimine. Pereõde saab kirjutada välja vaid korduvretsepti ja ainult piiratud ravimite valikule. Näiteks tekib õigus diabeedi, kõrgvererõhutõve ja hormonaalsete rasestumisvastaste ravimite ning imikute toitesegude väljakirjutamiseks.

Seaduse muudatusega võimaldatakse ka arstidel-residentidel alates kolmandast residentuuriaastast kirjutada välja erialaga seonduvaid ravimeid koos soodustusega. Seda ainult eriarsti juhendamisel ja vastutusel.

Tervise arengu instituudi andmetel oli 2013. aastal perearstiabi asutustes tööl 1129 õde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles