Kirgi kütnud ehitustööde lõpptähtaeg on teadmata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tänav 8 maja on presendi alla mattunud.
Tallinna tänav 8 maja on presendi alla mattunud. Foto: Karl-Eduard Salumäe / Sakala

Kaua Viljandi kesklinnas Tallinna tänav 8 katuseta olnud maja juures on tööd pärast linnalt ehitusloa saamist jätkunud, kuid millal nendega ühele poole võiks saada, on esialgu ebaselge.

Maja omanikku esindav Aleksander Laane ei soostunud Sakalale midagi kommenteerima. Linnavalitsuse pressiesindaja Johan-Kristjan Konovalov sedastas, et seadusest tulenevalt peab ehitusloa saaja alustama töid hiljemalt kahe aasta pärast ning seda on kõnealuse maja puhul ka tehtud, kuid tööde lõpetamise tähtaega määrata pole võimalik.

Mäletatavasti jäid kõnealuse maja ehitustööd mitmeks kuuks seisma, sest omaniku esindajal ja ehitajal tekkisid linnaga ehitusprojekti pärast erimeelsused, mida Sakala on oma veergudel korduvalt kajastanud. Lühidalt öeldes nimetas linnavalitsus Laane esitatud jooniseid nõuetekohase projekti asemel skitseeringuteks ega väljastanud nende põhjal ehitusluba. Vastaspoole nägemust mööda jäi aga asi linnaametnike ebakompetentsuse taha. Igatahes alustati hoone katuse vahetamist mullu mais loa puudumisest hoolimata, kuid see jäeti katki, kui linn ähvardas omanikku ja ehitajat trahvida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles