«Noortebänd» alustab ja ootab salvestisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd 2014 võitja, ansambel Innersound.
Noortebänd 2014 võitja, ansambel Innersound. Foto: facebook.com

Esmaspäevast on noortel muusikutel võimalik end proovile panna, kui «Noortebändi» võistlus ootab taas demosid. Demovoor kestab 10. septembrini.

15. aastapäevani jõunud Eesti suurim noortele muusikutele mõeldud bändivõistlus on teinud tänavu mõned muudatused, millest üks puudutab demovooru.

Nimelt on demovoorul nüüd kaks etappi. Esimene neist kestab 1. juunist 10. augustini. Seejärel teeb žürii eelvaliku, kes saavad demo koostöös Raadio 2-ga kvaliteetselt linti võtta. Noortebändi peakorraldaja Märt Trumani sõnul tahetakse sellega tagada, et juba demovoorus üritaksid bändid endast võimalikult palju välja pigistada ning seega on lindistamine raadiosesimene pisike auhind.

Demovooru teine etapp kestab 10. augustist 10. septembrini, misjärel valib žürii välja edasipääsejad.

«Noortebänd» ei sea muusikalisele žanrile mingeid piiranguid, küll aga peab koosseisus olema vähemalt kaks muusikut. Ühegi bändiliikme vanus ei tohi ületada 26 eluaastat.

15. korda peetav «Noortebänd» on kujunenud üheks mainekamaks muusikaürituseks Eestis. Igal aastal on konkursil osalenud koosseise, kes praeguseks säravad edukalt nii Eestis kui välismaal. Eredamad näited on ansamblid Frankie Animal, Ziggy Wild, Sibyl Vane ja Animal Drama. Eelmisel aastal konkursi võitnud Tartumaa bänd Innersound on säranud juba «Jazzkaarel» ning mullu eriauhinna pälvinud The Werg saab tuleval suvel võimaluse esineda Baltikumi suurimal muusikafestivalil «Positivus».

Lisainfot konkursi ja registreerimise kohta saab «Noortebändi» kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles