Hansapäevalisi ootavad kallis korter ja värske naat

Ketlin Beljaev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles Koidu tänava majas pakutava ühetoalise korteri üürimiseks tuleb hansapäevade ajal ööpäevas välja käia 100 eurot.
Selles Koidu tänava majas pakutava ühetoalise korteri üürimiseks tuleb hansapäevade ajal ööpäevas välja käia 100 eurot. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Hansapäevad toovad Viljandisse rekordiväärilised üürihinnad: Pootsman Kinnisvara küsib 24-ruutmeetrise renoveeritud ja sisustatud Koidu tänava korteri eest 100 eurot ööpäevas, kodumajutuses saab hansapäevaline hakkama aga maksimaalselt 25 euroga. 

Kui muidu tuleb korralikus seisukorras väikse kesklinna korteri üürijal maksta kuni kolmsada eurot kuus, siis hansapäevade ajal saab selle raha eest samaväärses korteris veeta vaid kolm ööd. Seega on üürihindu keritud umbes kümme korda.

Arvestades, et Koidu tänava ühetoalisse korterisse, mida kinnisvarafirma hansapäevade ajaks välja üürib, mahub magama kaks inimest, kes on nõus jagama ühte voodit, teeb see inimese kohta 50 eurot ööpäevas. See on ühtlasi kalleim üürihind, mida hansapäevalistele mõeldud pakkumiste seast leida võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles