Talentide linn: Viljandis kaevati uus asfalttee neli päeva hiljem lahti

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva ennelõunal Fellini kohviku akna all värske asfaldi keskele auku kaevanud Suja Ehituse töötaja ei osanud täpselt öelda, miks ta seda tööd tegema peab.
Kolmapäeva ennelõunal Fellini kohviku akna all värske asfaldi keskele auku kaevanud Suja Ehituse töötaja ei osanud täpselt öelda, miks ta seda tööd tegema peab. Foto: Rannar Raba

Viljandis Vaksali ja Kauba tänava nurgal, kohviku Fellin ees lõigati kolmapäeva ennelõunal torutöödeks auk eelmise nädala lõpus maha rullitud siledasse asfaldisse.

Augus labidatööd teinud osaühingu Suja Ehitus töömees ütles, et temale anti ülesanne kaevata kahe restkaevu vahele ligi meetri sügavune kraav, et sinna saaks järgmised mehed paigaldada toru. Seda, miks tööd enne asfaldi paigaldamist ära ei tehtud, ei osanud kaevaja kommenteerida. «Mina ei tea. Mulle öeldi, et tee auk, ja mina teen,» sõnas ta.

Suja Ehituse juht Rando Sepp tunnistas, et kõnealuses kohas tehti kahetsusväärne viga, mis vajas tagantjärele parandamist. «Jah, tegu on inimliku lollusega,» ütles ta.

Samas rõhutas Sepp, et piirkonnas oli töö tegijatel eksimiseks väga suur võimalus, sest seal on juba pikka aega olnud korraga käsil erinevad tööd alates äärekivide paigaldamisest ja kõnnitee parandamisest ning lõpetades maa-aluste torutöödega. Samal ajal olevat linnavalitsus firmajuhi sõnul varasemaid plaane märkimisväärselt kärpinud ja ümber teinud ning see olevat eri projektide ühitamise muutnud keeruliseks.

Sepa selgituse kohaselt tekkis kaht eri projekti kokku viies vajadus kohviku akna all sõidutee serva jätta sajuvete ärajuhtimiseks kaks restkaevu, vana madalamale ja uus kõrgemale. Ent selleks, et uus ei hakkaks jalakäijate ülekäigukohta üle ujutama, tuli see ühendada vanaga. See töö jäi õigel ajal tegemata.

Linnamajanduse valdkonna eest vastutav abilinnapea Kalvi Märtin nimetas juhtunut absurdseks. "See ei ole normaalne, et asfalt pole veel nädalatki vana, kui seda lahti kaevama hakatakse. Ütleme otse: see on nõme! See on selgelt halb ja lohakas töö."

Märtini sõnul ei ole põhjust tõsiselt võtta väiteid, justkui tinginuks vea eri tööde kuhjumine ja linnavalitsuse muutlik meel. "Väita võib mida iganes, aga kui ehitaja võtab töö vastu ja allkirjastab lepingu, siis sealtmaalt kannab ta ka vastutust. Minu teada on Suja Ehituse juhid seda meie majandusametile tunnistanud."

Kauba tänava alguses mullu munakivisillutiseta jäänud mõnekümne meetri pikkuse lõigu asfalteerimine neelas linna kassast 8711 eurot.

Viljandlaste seas on viimasel ajal ohtralt meelehärmi põhjustanud tõsiasi, et suurem osa kesklinna tänavatest näevad lapiteki moodi välja ning on konarlikud, sest piirkonnas on hiljuti tehtud hulganisti kaevetöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles