Keskkonnaamet kutsub kõrgustikule matkama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa kõige kõrgem koht, Karksi vallas Sudiste külas asuva Härjassaare mäe tipp. Kõrgus merepinnast: 146,6 meetrit.
Viljandimaa kõige kõrgem koht, Karksi vallas Sudiste külas asuva Härjassaare mäe tipp. Kõrgus merepinnast: 146,6 meetrit. Foto: Elmo Riig

Keskkonnaamet tähistab looduskaitsekuud ja üle-euroopalist kaitsealade päeva matkapäevadega 23. ja 24. mail kõigis maakondades. Matkad on tasuta ning neid juhendavad kogenud loodusetundjad, vajalik on eelregistreerimine.

Tänavu on looduskaitsekuu pühendatud Eesti väärtuslikele maastikele. Viljandimaal näiteks saab rännata maakonna kõrgeimatesse tippudesse.

Viljandimaal juhendab matkapäeva geograaf Taavi Pae, kelle eestvedamisel käiakse laupäeval Sakala kõrgustiku endistes ja praegustes kõrgeimates tippudes: Kärstnas, Rutus, Härjassaares ja Sürgaveres. Buss väljub kell 10 Viljandi bussijaama parklast ja jõuab tagasi Viljandisse umbes kella 16.

Osalejatele tasuta retkele saab registreeruda kohtade täitumiseni Reet Vaiksalu e-posti aadressil reet.vaiksalu@keskkonnaamet.ee või telefonil 5308 3344.

Kokku peetakse Eestis kahe päeva jooksul 19 matka, millele oodatakse osalema ligi 800 inimest.

Täpsem info matkade kohta on keskkonnaameti veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles