Viljandi mehed on hinnatud otsepildi tootjad pokkeriturniiridel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokkerifestivali "Paf Poker Challenge" otseülekanne valmis nagu kahel varasemalgi aastal Viljandist pärit Heimar Lille ja Madis Birnbaumi käe all.
Pokkerifestivali "Paf Poker Challenge" otseülekanne valmis nagu kahel varasemalgi aastal Viljandist pärit Heimar Lille ja Madis Birnbaumi käe all. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud nädalavahetusel Ahvenamaal peetud Põhja-Euroopa populaarse pokkerifestivali "Paf Poker Challenge" põhiturniiri otseülekanne valmis nagu kahel varasemalgi aastal Viljandist pärit Heimar Lille ja Madis Birnbaumi käe all.

Pafi juhi Allar Levandi sõnul on pokkerist saanud tõeline teleala ning suuremate võistluste ülekandeid jälgib tuhandeid inimesi. "Otseülekanded võimaldavad näha mängijate poolt ning lauas avatud kaarte, punktiseisu ja tehtud panuseid. Samuti näeb osalejate miimikat, kehakeelt ning üldist melu," kirjeldas Allar Levandi.

Kaheliikmelise osaühingu Eesti Pokker meeskond Heimar Lill ja Madis Birnbaum alustasid pokkeriturniiride ülekandmist 2012. aastal. "Lugesime foorumitest, et selle teenuse vastu on suur huvi, kuid Eestis pakkujaid pole. Pokkerilaua lasime teha Eestis, elektroonika tellisime Austraaliast ning erilised kiibiga kaardid Saksamaalt," rääkis Birnbaum.

Tema sõnul oli Heimar Lillel küll märkimist väärt IT-töö kogemus, ent otseülekannete tegemisel on nad ikkagi iseõppijad. "Seepärast täname Pafi meile antud võimaluse eest," ütles Madis Birnbaum. Tema sõnul võimaldab see reisida, kogeda vahetult suurturniiride melu ja suhelda põnevate inimestega.

Meeste sõnul kujunesid nende tööpäeval "Paf Poker Challenge`il" ligemale kümnetunnisteks, kuid puhkepausidel saadi osa ka turniiriga kaasas käivast melust. "Näiteks võitsime spordiennustamise võistlusel 100 eurot, sest olime nähtavasti ainsad, kes ei uskunud Soome ja Rootsi edusse jäähoki maailmameistrivõistluste veerandfinaalides," jutustas Birnbaum.

Meeste sõnul on nende töö küll pealtnäha lihtne, ent väga ajamahukas. "Tavaliselt tuleme kohale päev varem ning lahkume viimaste seas. Kogu varustust, sealhulgas suuremõõtmelist pokkerilauda, tuleb alati kaasas kanda," rääkis ta.

Heimar Lill ja Madis Birnbaum on lisaks pokkeriturniiridele korraldanud ülekandeid ka paljudel teistel üritustel, peamiselt siiski spordivõistlustel. 1. mail oli nende toodetud ümber Viljandi järve jooksu otsepilt, millest Sakala lugejadki osa said.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles