Velosõit kutsub eelistama kaherattalist autole

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati sõitis suur hulk jalgrattureid mööda Viljandi tänavaid mullu septembris, kui aset leidis «Tour d’ÖÖ». «Velokulul» sõidetakse mööda linnatänavaid päevavalges.
Viimati sõitis suur hulk jalgrattureid mööda Viljandi tänavaid mullu septembris, kui aset leidis «Tour d’ÖÖ». «Velokulul» sõidetakse mööda linnatänavaid päevavalges. Foto: Marko Saarm / Sakala

Reedel võtab ligemale 250 noort ja pisut vanemat viljandlast jalgratta ning teeb linnale tiiru peale. Ühissõit pealkirjaga «Velokulg» saab teoks esimest korda ning selle taga seisavad Viljandi gümnaasiumi õpilas- ja kultuuriakadeemia üliõpilasesindus. 

Gümnaasiumi õpilasesinduse mentor ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Juhan-Mart Salumäe selgitas, et parim viis jalgrattasõitu populariseerida on teha suur ühissõit linnatänavatel. 

«Peab tõdema, et gümnasistide seas on palju õpilasi, kes autoga liiklevad. Kutsume neid üles jalgratast eelistama,» kommenteeris Salumäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles