Kert Varik ja Haralds Kurpnieks korjasid Saksamaal punktilisa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi valla motokrossisõitja Kert Varik koos oma lätlasest korvimehe Haralds Kurpnieksiga teenis Saksamaal peetud maailmameistrivõistluste etapil 14. koha.
Karksi valla motokrossisõitja Kert Varik koos oma lätlasest korvimehe Haralds Kurpnieksiga teenis Saksamaal peetud maailmameistrivõistluste etapil 14. koha. Foto: Rauno Kais

Saksamaal Schopfheimis sõideti möödunud nädalavahetusel külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viies etapp. Ainsa eestlasena oli stardis valitsev riigi meister ja tänavune liider Kert Varik, kes tänavu sõidab koos lätlasest korvimehe Haralds Kurpnieksiga. Nad lõpetasid etapi 14. kohaga.

Eesti ja Läti meeskond sai enda kvalifikatsioonigrupis seitsmenda koha ning pääses kindlalt finaalsõitudele. Esimeses sõidus võidutsesid hooaja liidrid prantslased Valentin Giraud ja Nicolas Musset, kellele järgnes hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega ning valitsevad maailmameistrid belglane Ben Adriaenssen ja hollandlane Ben van den Bogaart. Meeskond Varik/Kurpnieks kasvatasid  punktisaaki, ületades lõpujoone 18. kohaga. Teise sõidu võitsid Bax/Stupelis. Varik ja Kurpnieks said selles sõidus 12. koha, mis kokkuvõttes andis neile etapil 14. koha ja maailmameistrivõistluste arvestusse 12 lisapunkti.

Väga kurvalt lõppes võistlus valitsevatele maailmameistritele Adriaenssenile ja van den Bogaartile: kokkupõrkes kaasvõistlejaga murdis Adriaenssen mitmest kohast jalaluu ning nende hooaeg on sellega lõppenud.

Kokkuvõttes võitsid etapi Bax ja Stupelis.

Maailmameistrivõistlutse üldarvestuses jätkavad liidrina Valentin Giraud ja Nicolas Mussett 184 punktiga, neile järgnevad võrdselt 161 punktiga Ben Adriaenssen ja Ben van den Bogaart ning Etienne Bax ja Kaspars Stupelis. Karksi valla krossimees Kert Varik koos Haralds Kurpnieksiga asuvad 37 punktiga 15. positsioonil.

Järgmine maailmameistrivõistluste etapp sõidetakse 25. mail Hollandis Oldebroekis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles