Tallinnast Viljandisse sõitjad peavad hoolikalt vagunit valima

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai lõpust kehtima hakkava sõiduplaani järgi pikeneb Viljandi ja Tallinna vahel sõitvate rongide sõiduaeg, lisaks tuleb pealinnast Viljandisse tulijal istuda esimesse haakes olevasse rongi, sest teine läheb edasi Pärnu.
Mai lõpust kehtima hakkava sõiduplaani järgi pikeneb Viljandi ja Tallinna vahel sõitvate rongide sõiduaeg, lisaks tuleb pealinnast Viljandisse tulijal istuda esimesse haakes olevasse rongi, sest teine läheb edasi Pärnu. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Käesoleva kuu lõpust muutub Viljandi ja Tallinna vahel kulgeva Elroni rongi sõiduaeg varasemast paar minutit pikemaks ning Tallinnast Viljandisse sõitjad peavad hoolikalt vagunit valima, sest pool rongi haagitakse tee peal lahti ja see sõidab edasi Pärnusse.

Uue sõiduplaani kohaselt lahkuvad rongid Viljandi jaamast varasemaga võrreldes paar minutit hiljem ning Tallinnast tagasi tulles tekivad vahed sisse sõidu ajal.

Praegu sõidab kõige kiiremini, ühe tunni 59 minutiga, Viljandist Tallinna tööpäeviti kell 8.41 väljuv rong. 31. maist jõuab sama rong Tallinna kolm minutit hiljem. Ka teiste mõlemas suunas väljuvate rongide sõit läheb paar minutit pikemaks. 

Rongifirma Elron müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo sõnul korrigeeriti Viljandi ja Türi vahel sõiduaega selleks, et rong püsiks paremini graafikus. «Ma ei tea, kas kaks-kolm, aga mõni minut on tulnud lisaks küll,» lausus ta.

Lisaminutid muret ei tee

Viljandi maavalitsus on varem nõudnud, et pealinna peab siit rongiga saama vähemalt kahe tunniga. Nüüd see enam nii ei ole. 

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase tõdes, et tegelikult ei ole paar minutit liiast ning arvatavasti saavad sellest ka sõitjad aru. «See on vea piires,» märkis ta. 

Ka teiste sõiduaegade pikenemise üle ei väljendanud ta rahulolematust. «Bussiaegu muudame samuti üks-kaks minutit. Muudatused ei ole siit poolt eriti suured. Oleks tulnud kümme minutit hiljem, oleksime kisa tõstnud.»

Esimene rong Viljandisse, teine Pärnu

Seevastu nädalavahetusel pealinna suunduva rongi sõiduaeg lüheneb kaheksa minutit ja see jõuab sihtkohta kahe tunni 11 minutiga. Kokkuhoid saavutatakse Ronnie Kongo sõnul mitme peatuse ärajätmisega.

Lisaks rongi sõiduaegade mõningasele muutumisele tuleb mai lõpust olla tähelepanelik neil sõitjatel, kes pealinnast Viljandisse sõidavad. Nimelt väljub siis kaks korda päevas, kell 7.44 ja 17.20 Tallinnast kaks omavahel haakes rongi, mis Lelles lahti haagitakse ning millest esimene suundub edasi Viljandisse ja teine Pärnu. Varem säärase ümberkorraldusega Viljandimaa sõitjad kokku puutunud pole.

«Nii Viljandi kui Pärnu suunal on vaja pakkuda väljumist samal ajal ja mingis mõttes aitab see ka kulusid kokku hoida. Ka läbilaskevõime on teema, sest ronge ei mahu enam väga palju juurde,» põhjendas Ronnie Kongo muudatust.

Lelles, kus rongide lahtihaakimine aset leiab, peatutakse paar minutit. Kongo sõnutsi võtab lisaks rongi lahtihaakimisele aega pöörangute seadmine. 

Viljandist pealinna sõitmist see muudatus ei puuduta ning istekohti haakes olevates rongides sõitjad vahetama ei pea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles