Vaksali tänavale tekkis imeline galerii

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval maalis 90 autorit Vabriku tänava betoonmüürile 72 taiest. Õhtul valisid kõik osalejad parima töö ning võit läks jagamisele. Üks kahest võidutööst oli fotol nähtav ahvi pilt, mille joonistas Ivar Smolin.
Laupäeval maalis 90 autorit Vabriku tänava betoonmüürile 72 taiest. Õhtul valisid kõik osalejad parima töö ning võit läks jagamisele. Üks kahest võidutööst oli fotol nähtav ahvi pilt, mille joonistas Ivar Smolin. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Kallid joonistajad, kui ma vaid saaksin, kallistaksin teid kõiki korraga, aga ma pean lõpetama, enne kui nutma hakkan,» lausus Hansa Candle’i projektijuht Harri Juhani Aaltonen suurel seinajoonistuspäeval osalenutele ning kutsus kõiki jäätist sööma.

Seda, et tulemus avaldab muljet, kinnitasid kõik läinud laupäeval Vaksali tänava äärde parki joonistama või valminud teoseid imetlema tulnud inimesed.

«Siin on koos väga andekad joonistajad,» kinnitas üks ettevõtmise idee autoreid Richard Denny, kelle enda taiesed katsid betoonmüüri Vabriku tänava poolset külge. Austraaliast tulnud briti juurtega kunstnik viipas vast valminud galerii ees jalutades üha uute joonistuste poole, nimetades neid kõiki lemmikuteks. Oli päris selge, et kogenud maalija ei suutnud parimat valida. «Tõesti, väga raske on kedagi kindlat esile tõsta. Suurepäraseid töid on palju,» lausus ta pärast lühikest pinnimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles