Viljandi südalinna toodi grafitikunsti

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grafitikunstnikud Riku (vasakul) ja Big Mora joonistavad veetorni ning tuunivad oma ilukirjas nimesid.
Grafitikunstnikud Riku (vasakul) ja Big Mora joonistavad veetorni ning tuunivad oma ilukirjas nimesid. Foto: Sten Mahov

Kaks Tallinna grafitikunstnikku lootsid Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade tarbeks südalinna plangule kavandatud töö lõpetada pühapäeval, kuid see neil ei õnnestunud – vihm tuli vahele.

Vana Rubiini kino platsi juures oleva plangu täitmist grafitiga alustasid kunstnikud Big Mora ja Riku laupäeval. Ligi nelja meetri kõrguse plangu olid sinna püstitanud Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade korraldajad.

Eile keskpäevaks kaunistasid planku pühakuju, Viljandi tunnused ja grafitijoonistajate nimed. Neile pihustati parasjagu valge värviga kontuurjooni ümber. «Meid kutsuti. Küsisime, kas saab oma teema ka teha, ja öeldi, et võib. Veel öeldi, et on vaja ka selliseid elemente, mis läheksid kokku hansapäevadega. Viljandi alla paneme aastaarvu, millal see loodi,» rääkis end Big Moraks nimetav grafitikunstnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles