Viljandi ettevõtjad asuvad IT-õpet arendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idee algataja, osaühingu Cleveron juht Arno Kütt peab oluliseks ühendada Viljandis ettevõtjate infotehnoloogiapõhiste vajaduste rahuldamine ning koolides pakutav info- ja kommunikatsioonitehnoloogia õpe.
Idee algataja, osaühingu Cleveron juht Arno Kütt peab oluliseks ühendada Viljandis ettevõtjate infotehnoloogiapõhiste vajaduste rahuldamine ning koolides pakutav info- ja kommunikatsioonitehnoloogia õpe. Foto: Marko Saarm

Ettevõtetest, haridusasutustest ning vaba- ja avaliku sektori esindajatest koosnev konsortsium allkirjastab 20. mail heade kavatsuste kokkuleppe, mille eesmärk on kujundada rahvusvaheline infotehnoloogia arendus- ja õppekeskus VICTA (Viljandi ICT Academy).

Viljandi ettevõtjad on huvitatud infotehnoloogia õppe arendamisest, et aidata kaasa piirkonna konkurentsivõime kasvule ja kompetentsuse suurendamisele. Idee on kõlapinda kogunud kahe aasta vältel ning seda toetab rohkem kui tosin ettevõtet, suuremad piirkonnas tegutsevad haridusasutused, vabasektori esindajad ning Viljandi linnavalitsus, vallavalitsus ja maavalitsus.

Sõlmitava kokkuleppe tulemusena alustavad juba septembris esimesed 30 õppurit VICTA õppekaval hariduse omandamist. Õppekava on koostatud ettevõtjate ja koolide koostöös ning õppetööd juhendavad oma valdkonna tippspetsialistid ja praktikud. Idee algataja, osaühingu Cleveron juht Arno Kütt peab oluliseks ühendada Viljandis ettevõtjate infotehnoloogiapõhiste vajaduste rahuldamine ning koolides pakutav info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) õpe. Tema sõnul soodustab lepe ettevõtete tootmisprotsessiga seotud IKT lahenduste leidmiseks vajalikku õpet, mis on korraldatud haridusasutuste koostöös.

VICTA algatusgruppi kuuluvad Cleveroni, mittetulundusühingu JCI Viljandimaa, Viljandi gümnaasiumi, Viljandi kutseõppekeskuse, sihtasutuste Viljandi Hariduse Arengufond ja Viljandimaa Arenduskeskus ning osaühingu IITEE esindajad. Heade kavatsuste kokkuleppe sõlmimisega tekib konsortsium organisatsioonidest, kes korraldavad VICTA õppekava rakendamist. Kuni IKT arendus- ja õppekeskuse loomiseni koordineerib konsortsiumi tegevust Viljandi Hariduse Arengufond.

Heade kavatsuste kokkulepe digiallkirjastatakse kolmapäeval, 20. mail kell 11 Viljandi järve Viiratsi vaatekohas, tulevase hariduslinnaku asupaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles