Lasteaednikud küsivad oma töö eest väärilisemat tasu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Mängupesa lasteaia õpetaja Krista Siim (vasakult), õppejuht Katrin Larm ja direktor Maiki Vanahans selgitasid, milliste ootustega ning miks koguvad lasteaednikud toetusallkirju.
Viljandi Mängupesa lasteaia õpetaja Krista Siim (vasakult), õppejuht Katrin Larm ja direktor Maiki Vanahans selgitasid, milliste ootustega ning miks koguvad lasteaednikud toetusallkirju. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti lasteaednike liidu liikmed, sealhulgas Viljandimaa lasteaiaõpetajad, moodustasid rinde ning alustavad peagi riigikogule adresseeritud märgukirjale allkirjade kogumist. Nad nõuavad oma töö väärtustamist ja väärilist palka.

Lasteaednikud, kellega Sakala vestles, nentisid, et ühelt poolt erinevad nende palgad omavalitsuseti. Teisalt makstakse samade nõuete ja oskustega inimestele, kel on kesk­eri- või kõrgharidus, erisugust tasu. Kolmandaks jääb lasteaiaõpetaja teenistus alla kooliõpetaja omale. Kui kooliõpetajatele on riik kehtestanud alampalga, siis alushariduse pedagooge pole sellega õnnistatud.

Nagu nendib lasteaiaõpetaja Krista Siim Viljandi Mängupesa lasteaia nimel Sakala toimetusele saadetud kirjas, on lasteaednike pillikeel nii pingule tõmmatud, et sellest peab rääkima. «Peab hakkama nõudma, et lasteaiaõpetaja esmased vajadused oleks rahuldatud. Miks peab ta nii vastutusrikast tööd tegema madala palgaga? Mitme koha peal töötamine kurnab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles