Viljandlased võtsid «Teaduslahingus» kõrge koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalinna kooli õpilased Emil Koemets, Anne Marie Vaabel ja Marten Tamme said kõrge, viienda koha.
Paalinna kooli õpilased Emil Koemets, Anne Marie Vaabel ja Marten Tamme said kõrge, viienda koha. Foto: Jana Söödor

Reedel Tartus peetud «Teaduslahingu» superfinaalis said Viljandi Paalinna kooli õpilased Emil Koemets, Anne Marie Vaabel ja Marten Tamme 17 osalenud võistkonna seas kõrge, viienda koha.

«Teaduslahing» on koolinoorte võistlus, mis toob õpilased põnevasse loodus- ja täppisteaduste maailma. Igapäevaelus ette tulevatele probleemidele ja teaduslikele küsimustele pannakse käed külge ning leitakse läbi katsetamise ja meeskonnatöö lahendusi.

 Tartus Viljandimaad esindanud Paalalinna kooli võistkond valmistas õpetaja Jana Söödori juhendamisel finaalis kaitsmiseks ette uurimistöö õhu tahmasaastest Viljandis. Noored teadushuvilised uurisid, millised tegurid lisaks liiklusele mõjutavad tahmasaaste suurust ning milline on tahmasaaste kesklinnas ja Paalalinnas.

Lisaks uurimustöö tulemuste tutvustamisele tuli õpilastel finaalis lahendada publiku silme all praktilisi, igapäevaelus ette tulevaid teaduslikke probleeme.

«Teaduslahingu» superfinaalis võistlesid omavahel kõigi maakondade VII–IX klassi õpilaste võistkonnad. Esimest korda läbiviidud konkursi jaanuaris peetud eelvoorudes osales 155 kolmeliikmelist võistkonda kogu Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles