Vaba mõte: Saada targaks

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Marko Saarm / Sakala

Kooli ajal armastas üks mu sõber rääkida anekdoote mehhiklaste laiskusest. Lihtsalt nooruse rumalusest – ega ta ühtegi mehhiklast ju näinud olnud. Mina ka mitte. Esimese mehhiklasega sain tuttavaks alles paar aastat tagasi USA-s koolitusprogrammis osaledes.

Silvia on Mehhiko suurima kvaliteetlehe reporter. Nii nagu meie ülejäänud grupp, istus temagi päevad otsa loengutel ja käis ühelt kohtumiselt teisele, kuni päike horisondi taha vajus. Ometi leidis ta veel aega ja energiat lugude kirjutamiseks. Ükskõik, millises söögikohas või hotellis me ka ei peatunud, ikka kohtas Silvia mõnd kaasmaalast, kes rasket lihttööd rabades ületunde tegi, et perele burrito sisse liha saada.

Mehhiko immigrandid annavad umbes neli protsenti Ühendriikide sisemajanduse kogutoodangust. Nende tähtsus on seal sama suur kui meil põllumajandusel, metsamajandusel ja kalapüügil kokku. Nii palju siis laiskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles