Nädala ootus: Midagi suurt ja tähtsat

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Üks Viljandi irvhammaste vana nali algab küsimusega: mis on ühist Kremlil ja Ugalal? Vastus on, et mõlemas tehakse teatrit ja mõlema müüri äärde maetakse surnuid.

Neil kahel punasel ehitisel on aga ka otsene seos: Ugala tellised pärinevad nimelt samast Läti tehasest, kus valmistati materjali Kremli müüri renoveerimise tarvis. Uue maja kerkimise aegu teatrit juhtinud Enn Kose on varem Sakalale öelnud, et tema mäletamist mööda laoti nurgakivi ümbrus lausa nendestsamadest kividest, mis Moskva-saadetisest üle olid jäänud.

Peagi tühjaks tehtava ja seejärel remonti mineva teatrihoone välimus ei muutu. Ajahambast puretud fassaadi tellised vahetatakse aga uute vastu välja. Seega võib öelda, et ammu renoveerimist oodanud Ugala astub alles nüüd nõukaajast lõplikult välja. See, mis varsti sündima hakkab, on midagi suurt ja tähtsat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles