Vald teeb surmale pühendatud muuseumi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Maaten soovib Annataresse luua surmast rääkivat muuseumi, tema poeg Siim aga etendab seal juunikuus näitemängu «Arm».
Ene Maaten soovib Annataresse luua surmast rääkivat muuseumi, tema poeg Siim aga etendab seal juunikuus näitemängu «Arm». Foto: Elmo Riig

Halliste kiriku lähedal hakkab uuele elule ärkama kirikumõisa ait, mida kutsutakse Annatareks. Veerand sajandit tagasi kavandati sinna kõrtsi, nüüd tahab vald teha sinna igaviku muuseumi.

Plaani taga seisavad Halliste vallavanem Ene Maaten ning kohalik kalmistuvaht ja matusetalituse Ööviiul juhataja Maire Sala. «Surmaga seotud teemad on tänapäeva Eestis otsekui maha vaikitud,» rääkis Ene Maaten. «Varem, kui inimesed olid usklikud ja käisid kirikus, olid nad surmaks rohkem valmis, aga nüüd, mil kõik on muutunud väga maiseks, püütakse teemast kõrvale vaadata, ehkki sureme varem või hiljem kõik.»

Elu pärast surma

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles