Raekoja plats muutub lilleliseks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühing Kivipartner valis püsikuid istutama Tallinna firma.
Osaühing Kivipartner valis püsikuid istutama Tallinna firma. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi raekoja plats saab hansapäevade eel tuhatkonna lilletaime võrra rikkamaks. Kui sel nädalal istutatakse sinna püsikuid, siis järgmisel nädalal läheb mulda 600 roosiistikut.

Ka täna tegid Tallinnast tulnud osaühingu Linnahaljastus töötajad näppe mullaseks püsikuid istutades, sest tööga tuleb valmis saada enne rahvusvahelisi hansapäevi. Firma juhataja Kadi Kaljulaid oli kaasa võtnud ka oma tütre, kellele ta sai lillede istutamiseks koolist vaba nädala lubada, sest laps õpib puhtalt viitele.

Kaljulaid leidis, et Viljandi linn tegi püsikuid valides õige otsuse. Pealinnas on tema sõnul kombeks istutada kolm kuni neli korda aastas hooajalisi lilli ja see tuleb kõvasti kallim. «Siin tehakse üks kord ja korralikult,» märkis ta. Seda olevat Kaljulaidi sõnul märganud ja kiitnud ka möödakäijad. Ta avaldas lootust, et kellelgi ei teki isu taimi oma aeda vedada – arvepidamiseks loetakse kõik päeva jooksul istutatud taimed tööpäeva lõpus üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles